آموزش لاراول یکی از کارهای مورد علاقه ام هست که خیلی دوست دارم لاراول رو کسانی که میخواهند شروع به برنامه نویسی با php بکنند برای تسریع کارهاشون حتما با یک فریمورک ادامه بدن چون برنامه نویسی با php خام هم وقت گیر و هم از همه لحاظ باید بررسی بشه
خب خیلی ها شاید اصلا برنامه نویسی با php رو انجام داده باشند ولی با فریم ورک ها اصلا آشنایی شاید نداشته باشه یا شاید مثل من از فریم ورک ها میترسید 🙂 اینم به خاطر بی اطلاعی و مربوط بودن فریمورکها به شی گرایی و MVC که برای خیلی ها ترس برانگیزه
فریم ورک اصلا چیه؟
فریم ورک مجموعهای از کتابخانههای برنامهنویسی و مجموعهای از قوانین که به برنامهنویسان کمک میکند کدهای کمتری بنویسند و در زمان کمتری به نتیجهی بهتری دست پیدا کنند.
برای زبان php فریم ورکهای زیادی وجود داره فریم ورکهایی مانند Symfony،YII،CodeIgniter، Zend، Laravel و… این فریمورکها به برنامهنویسان کمک میکنند بسیاری از کدهای تکراری که در بیشتر برنامهها مورد نیاز هستند را بازنویسی نکنند. همچنین با تعریف قوانین، سرعت توسعه را افزایش میدهند، امنیت را بهبود میبخشند و کمک میکنند تا توسعهپذیری کد بهبود یابد.
فریم ورک های خارج از php هم داریم مثلا برای html , css هم فریم ورک های زیادی مثل Bootstrap ,Foundation,Semantic UIو … خیلی راحت میتونید بدون نیاز به کدنویسی اضافی ظاهر سایت طراحی کرد.
بین این همه فریم ورک php من لاراول رو به خاطر سرعت و سادگی برنامه نویسی انتخاب کردم البته مزیت های زیادی هم داره که بعدا توضیح میدم که به صورت از صفر تا صد آموزش لاراول رو بهتون توضیح میدم.
لاراول چیست؟
طبق توضحیات ویکی پدیا:
لاراول (به انگلیسی Laravel) یک چارچوب متن باز پی اچ پی (PHP) است که توسط تیلور اوتول، برای توسعه نرمافزارهای وب بر پایه معماری MVC طراحی شده است. بعضی از ویژگیهای لاراول به صورت ماژولار و بستهبندی شده ارائه شده است. در مارس ۲۰۱۵، لاراول به عنوان معروفترین فریم ورک php شناخته شد، سایر فریم ورکهای محبوب از قبیل symfony2,Nette,CodeIgniter,Yii2 و سایر فریم ورکها بودند. کدهای باز لاراول برروی github میزبانی میشود؛ و تحت لیسانس MIT License ارائه شده است.
لاراول تا به امروز چند نسخه ارائه شده و اخرین نسخه موجود لاراول 5.4 هست که نسبت به نسخه های قبلی خیلی پیشرفت زیادی کرده توی این بخش میخوام به شما آموزش لاراول رو به صورت صفر تا صد بریم و یک پروژه ساده وبلاگی ایجاد کنیم.
اگر بخواهید برنامه نویسی رو کامل یاد بگیرید باید بصورت پروژه محور برید جلو تا کامل با تمامی قسمت ها آشنا بشید البته هر امکاناتی هم بدردبخور نیست و خواهید دید که از اونی که فکر میکردید آموزش های لاراول ساده تر و کاربردی تر خواهد بود.
سرفصل های آموزش لاراول رو رفته رفته کاملا می کنم تا یک پروژه بزرگ با هم پیاده کنیم.